Vi hör gärna av oss!

Behöver ditt företag hjälp med förändring, eller är du sugen på att jobba här?

  Spaningar från Salesforce senaste release

  Salesforce sommarrelease lanserades för några veckor sedan och det finns en del höjdpunkter inom både försäljning, service och marknadsföring. I ett antal artiklar ska vi lyfta fram ett valda delar och visa varför just de kan bidra till att skapa ett stort affärsvärde för alla Salesforce-kunder. Låt oss börja med att titta närmare på försäljningsområdet.

  Robin Sjöberg

  Editera affärsinformation från rapporter

  Nu finns en möjlighet att ändra informationen på ett object (tex affräsmöjlighet) direkt i en rapport utan att behöva lämna den med inline editing. Detta gör att du kan ändra sannolikhet, värde och förväntat avslutningsdatum direkt från rapporten utan att behöva öppna affärsmöjligheten. På det hela taget enkelt, tidseffektivt och väldigt smidigt.  Det finns vissa begränsningar på vilka typer av fält som detta fungerar på men överlag är detta en riktigt bra nyhet.

  Bättre översikt med förbättrat prognosverktyg

  En annan nyhet är Pipeline inspection, som är ett förbättrat och mer avancerat managementverktyg för prognoser. Med det ges möjlighet att se relevanta KPI:er,  och förändringar som skett i prognosen. Detta ger möjlighet att snabbt se vilka affärsmöjligheter där värdet har förändrats, stängningsdatum ändrats, säljsteg har uppdaterats. Det är även möjligt att enkelt se senaste aktivitet och kommande aktiviteter på affärsmöjligheten. Den hittar den på affärsmöjligheter och är en mer avancerad listvy där man kan förändra urval utan att skapa nya vyer. Det är även möjligt att filtrera på olika parametrar, såsom vilka affärsmöjligheter har försvunnit, tillkommit etcetera Allt detta är möjligt på samma vy. (Detta finns i Performance och Unlimited versionerna)

   

  Fler smarta funktioner

  Sist men inte minst vill vi lyfta fram tre följande funktioner:

   

  –  En funktion som länge har efterfrågas och som nu kommer är möjligheten att ladda ned en bild av en dashboard som bild (png). Därmed behöver man inte längre använda skärmklippning för att kunna visa en dashboard i en presentation.

   

  – En annan efterlängtad funktion är att man nu har möjlighet att automatiskt addera nya custom fält till kundanpassade rapporter (Custom Report Types).

   

  –  Salesforce lanserar även egenutvecklad integration för LinkedIn, denna inkluderar möjlighet att addera LinkedIn Sales Navigator komponenter direkt på Lightning sidor för leads, kontakter, affärsmöjligheter och konton.