Vi hör gärna av oss!

Behöver ditt företag hjälp med förändring, eller är du sugen på att jobba här?

  Nyheter inom marknadsföring i Salesforce senaste release

  I vår serie om ny spännande funktionalitet  i Salesforce har vi kommit fram till marknadsföringsområdet.  Här är det senaste inom Marketing Cloud samt Pardot.

  Robin Sjöberg

  Integrera mot Commerce Cloud

  Marketing Cloud underlättar i och med denna release att sätta kundinformation i fokus och bli ”Single source of truth”. Genom integrationer mot Commerce Cloud blir det lättare att personifiera e-handel baserat på till exempel lojalitetsprogram.

  Ny analysfunktion

  Nytt är också Datorama Reports som är en ny analysfunktion i Marketing Cloud för kampanjer med e-post och kundresor (journey builder). Här kan man få insikter som man kan agera på direkt och analyser för att bättre förstå och optimera processerna.

  AI för content i Marketing Cloud

  En ytterligare del är AI genom Einstein, bland annat genom att ge intressanta och agerbara insikter på skapade texter samt fördefinierade workflows. Det går även att få insikter kring hur väl en e-postöverskrift kommer fungera baserat på historiska data.

  Även Pardot drar nytta av AI

  Nu kommer möjligheten att med hjälp av AI komma fram till vilken tid som är mest lämpad för att skicka ut e-postmeddelande till kunderna. Detta för att nå bättre öppningsfrekvens och engagemang. Einstein analyserar öppningar och klick för att optimera när det ska skickas till varje enskild kund.

  Det blir även möjligt att koppa ett konto (Account) som kampanjmedlen (Campaign Member). Tidigare har det varit möjligt endast med kontaktpersoner och leads. Detta ger möjlighet att bearbeta kunder där man inte ännu har identifierat rätt kontaktpersoner.