Vi hör gärna av oss!

Behöver ditt företag hjälp med förändring, eller är du sugen på att jobba här?

Johan Olsen

Johan är en erfaren affärskonsult specialiserad inom kundnära verksamhetsområden och IT-lösningar. Johan har sedan 2005 haft konsultroller kopplade till processmodellering, kravställning, transformation och förändringsledning. Han är certifierad i agila metoder (scrum) och kunnig inom Astrakan, Aris, Confluence och Jira och har erfarenhet från flertalet stora företag såsom Telia och Vattenfall.

Utvalda referensuppdrag

Här följer ett urval av uppdrag som Johan utfört inom ramen för sina specialistområden

Business Analyst i förstudie som syftar till att digitalisera säljprocesser – Ansvarig för analys av nuläge och utmaningar samt framtagning av kravspecifikation på processer och IT-lösningar för att stödja komplex B2B försäljning (Telekom) 

 

Business Analyst i förstudie för införande av CRM-system  – Ansvarig för planering, workshops samt kravställning av nytt CRM-system som ska stödja  Account Managers i deras daglig arbete. Inkluderar funktionalitet för ringlistor, opportunity management mm (Telekom)

 

Business Analyst i förstudie för att identiferia förbättringar i kundserviceorganisation – ansvarig för att modellera nuläge samt identifiera krav på utvecklade processer, rutiner och IT-system i syfte att effektivisera hanteringen av kunderna i kundserviceorganisationen (Logistik)

 

Business Analyst i förstudie för att identifiera förbättringar i leverans och eftermarknadsorganisation – ansvarig för att modellera nuläge samt identifiera krav på utvecklade processer, rutiner och IT-system inom bland annat ärendehantering och fakturering (Energi)

 

 

Specialistkompetenser

Klicka på respektive område för att läsa mer

Certifieringar
Produktägare – PSPO1 (Scrum.org), Scrum Master - PSM1 (Scrum.org), ITIL Foundation, Salesforce (Admin & Sales Cloud))
Branscher
Telekom, Energi, Logistik, Offentlig sektor, Transport
Verktyg
Aris, Jira, Confluence, Excel, Power Point